Нарисувай ми слънце 2017 регламент

Viara Atanasova Plovdiv 7g.Национален конкурс „Нарисувай ми слънце“ 2017 Регламент
Конкурсът се организира всяко лято. Стартът на надпреварата между майсторите на четката и перото е на 32 май(национален празник в Усмихландия). В трите раздела за рисуване творците създават слънцето в роля по свой избор.
ВНИМАНИЕ! За индивидуално участие в категориите, „Най-усмихнато слънце“, „Най-нестандартна техника“ и литературния дял „Детство мое“, на конкурса се допускат деца и юноши на възраст от 6 до 16 години. Категорията „Най-добър екип“ е достъпна за изяви на екипи от малки и пораснали художници от 6 до 106 години.
Важно! Преди изпращането на рисунките участникът задължително попълва формата за регистрация. Няма ограничение за броя рисунки, с които той участва, но е важно да попълни категорията, в която се сътезава с всяка от тях. Творби, за които не е посочена категория, в която се състезават, не се включват в класацията. В надпреварата могат да се включат и всички участници от предишните ѝ сезони.
Срокът за получаване на рисунките в редакцията ни изтича на 15 септември.
Адресът е : гр. София п.код 1164 пощенска кутия 23, СБСЦТК“Българче“ за конкурса „Нарисувай ми слънце“. Ако участник пропусне да изпратите форма за регистрация-изтегли от тук, може да го направи до 10 октомври.
Резултатите от конкурса по традиция обявяваме в Деня на будителите – 01.11.2017г., на сайта на сп.“Аз съм българче“ – www.bulgarche.eu . Наградените творби подреждаме в изложба. През 2017 г., е 10 то юбилено издание на конкурсът „Нарисувай ми слънце“. Участвай с произведенията си в една или повече категории. Помни, че най-добрите творби печелят уникални награди!

Класация "Нарисувай ми слънце 2016"

В деветото издание на конкурса се състезаваха 41 рисунки, дело на 34 малчугани и юноши от цяла България. Ето я и класацията:

Прочети още: Класация "Нарисувай ми слънце 2016"

Патронът на моето училище е жив и днес в сърцата на последователите си

cover1Уважаеми дами и господа,

Ние сме авторска медия за деца и юноши – списание az sam bulg издание на НПО – Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „Българче“от 2008г. Представени сме на www.bulgarche.eu.Цялото течение на изданието включва 61 броя и 6 колекции „Прочети и Поиграй“. Подходящо е за българчето, което чете. Както за Малчугана, така и за Юношата. До момента в него сме описали повече от 60 бележити личности и още толкова села и градове в България.

Кои училища могат да се включат в най-новата ни инициатива „Патронът на моето училище е жив и днес в сърцата на последователите си” – стартираща на 20.10.2016г.?

covers 2ПРОЕКТЪТ цели чрез отбелязване на годишнина от рождението на големите ни и светли личности по съвременен, забавен и интересен за учениците начин да събуди у тях траен интерес и гордост, че са българи и техни наследници. Дава на училищните библиотеки възможност за реализация на клубове по родолюбие, и занимания по интерси, чрез списание „Аз съм българче“, за малките и по-големите ни читатели, които да заместят свободния им час.Това е общо начинание, на национално ниво. Развива се в края на 2016 и през 2017г.. Включва 107 български училища, които ще отбележат 295 годишнина отрождението на Отец Паисий, 167 училища отбелязващи 180 години от рождението на Васил Левски и 28 училища, които ще пазнуват 190 г. от рождението на Петко Рачев Славейков. Насочено е към учениците от училищата у нас, техните учители и родители. Броевете, в които представяме тези бележити личности, са част от издадениете през 2016 г. свитъци на колекция „Прочети и Поиграй“ със списание „Аз съм българче“.Инициативата добавя към фонда на училищната библиотека цялото течение на изданието. С включването си в нея през 2016г., учениците, от училището-участник, започват подготовка за отбелязване на Патронния си празник през 2017 г. В деня на празника, най-активните от тях(а защо не учители и родители?!), представят изпълненията или постиженията си пред цялото училище.

Прочети още: Патронът на моето училище е жив и днес в сърцата на последователите си

Прочети и поиграй 2

covers 2Списание „Аз съм българче“ – с нов формат през 2016 г. – колекция от две вече издадени списания прегърнати от пъстроцветни корици.Забавните страници, на бр.6 и бр. 39, са изпъстрени с интересни загадки, любопитни факти, пътеписи, стихотворения, приказки, вълнуващи разкази, уникални изработки. А върху кориците са публикувани нови игри по теми в списанията. Във втората колекция акцентираме върху различни начини за забавление с публикациите от вложените в нея броеве „Баба Мата бързала“ и „Тайните на пролетта“. Носим радост на всички мечтатели, експериментатори и пътешественици. Юношите и Малчуганите четат отново за учени, композитори, художници, забележителни личности, български съкровища и места. Търсят идеите ни за забавления с четене и изработка на игри. Знаят че, с тях ще успеят да запомнят още повече интересни за тях детайли от любимите теми. Читателите ни писаха, че са доволни от моделите за игри, които предлагаме, защото те са подходящи за забавлявления вкъщи и в училище.С какво ново Ви изненадваме във втората колекция„Прочети и поиграй“?

Прочети още: Прочети и поиграй 2

Пословици - теми за "Нарисувай ми слънце"

Alexandar Hrstov2 Kiustendil 10g           Изтегли формуляр за регистрация за участие в конкурса.  

           Ако искаш да вземаш, научи се да даваш!

           Който се учи, той ще сполучи!

           Като се прекатури колата, пътища много!

           Да би мирно седяло, не би чудо видяло!

          

                                                От първия залък, по-сладък няма!

                                                В умна глава - сто ръце!

                                               Докато не потърпиш дима, не можеш се радва на огъня!

                                               Ако не знаеш, няма да можеш!

Прочети още: Пословици - теми за "Нарисувай ми слънце"

Прочети и поиграй 1

cover1И ето че след звъна от колелетата на „Златната колесница“, 61-ия ни брой, през Новата година, списание „Аз съм българче” поднася на читателите си нова изненада! Под заглавието „Прочети и поиграй“ се появи колекция от две вече издадени списания.Четивата изпъстрени с интересни загадки, любопитни факти, пътеписи, стихотворения, приказки, вълнуващи разкази, уникални изработки са прегърнати от пъстроцветни корици. За радост на всички там са публикувани очакваните отдавана игри по теми в списанията. Чрез кориците на новата колекция акцентираме върху различни начини за забавление с публикациите от вложените в нея броеве. Правим го за радост на всички мечтатели, експериментатори и пътешественици. Освен че запознаваме юношите и малчуганите с учени, композитори, художници, забележителни личности, места и български съкровища им подсказваме идеи как да направят четенето още по-забавно. Даваме им модели как чрез игри да запомнят още повече интересни за тях детайли от любимите теми и да се забавляват с приятелите си вкъщи и в училище.

Прочети още: Прочети и поиграй 1

Кастинг

UsmihlandiaКастинг за участие в заснемането на клип представящ премиерата на „Забавни случки в Усмихландия“. Във връзка със стартa на дарителска кампания в платформата collectim на редакцията на списание az sam bulg обявява кастинг за набиране на две деца(малчуган и юноша) и един родител(доброволци) с артистични заложби.
Внимание!!!
Добре дошли са всички деца и юноши от страната. Поканата се отнася и за настоящите ни абонати, за жителите на „Усмихландия“, както и за участниците в радиоиграта „Деца четат поезия в ефира на БНР“ от София и всички гости на града в посоченото време.Кастингът ще се проведе по график от 16:30 до 19:30 часа на 08 август, в редакцията на списание az sam bulg, на ул. „Самодивско изворче“ 6, след предварително записване.
Изисквания към кандидатите:
1. Да са на възраст между 7 и 16 години.
2. Да се намират на територията на Столицата в интервала 08-11август.
Моля, изпращайте зявки за участие на e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Очакваме Вашите кандидатури на посочения по-горе електронен адрес до 17:00ч., на 07.08.2016г.
Благодарност!
Всички явили се деца и юноши ще получат подарък – една книжка от цялото течение на списание „Аз съм българче“ по избор.
Участниците, избрани за заснемането на клипа получават една колекция „Прочети и Поиграй“ от издадените през 2016г.

Благовец

blagovestДнес на 25-и март честваме Благовещение,  наричан и Благовец. Това е денят, в който ангелът-вестител ГавраилP4240035 съобщава на девойката Мария благата вест – че е избрана да роди Синът Божий, Ийсус. Празнува се 9 месеца преди Рождество Христово. Дядовците и бабите ни са почиствали домовете и дворовете си, изгаряли боклука, за да изчезнат лошотиите и болестите през годината. Смятали са също, че тогава излизат змии и какви ли не гадини от леговищата си, затова са ги опушвали, прогонвали и убивали.  На този ден трябва да си сит, т.е. добре нахранен и с паричка в джоба. Черпят носещите имената Блага, Благо, Благовест, Благовеста, Благой, Вангел, Ванга, Гаврил и т.н.

Радиоигра месец август 2016

microphone wallpaper 2Радиоиграта е Съвместен проект на:Предаването „Закуска на тревата“ по програма Хоризонт на БНР и списание „Аз съм българче“.През месец август децата ще четат стихотворението "Аз съм българче“  публикувано в брой 1на списанието.Ще го откриете и в четвъртатата колекция „Прочети и поиграй“ от 2016г. Там ще прочетете и класацията за месеците май и юни.Как се прави регистрацията?

Прочети още: Радиоигра месец август 2016

Класация „Нарисувай ми слънце“ – 2015г

Художниците участващи в конкурса са момчета и момичета на възраст от 6 до 16, но могат да рисуват и заедно с хора до 106 годишна възраст. За конкурса получихме общо 131 рисунки. Вече са част от галерията на www.bulgarche.eu. Произведенията са дело на 111 участника от страната. Номинирани са 59 творби.Вижте наградените

Прочети още: Класация „Нарисувай ми слънце“ – 2015г

Покана

Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „БЪЛГАРЧЕ” стартира ПРОЕКТ „Изграждане на независима мрежа от представители–разпространители на списание „Аз съм българче“ в страната“.

Целта ни е осигуряване на равен достъп за децата и юношите в Родината ни до информацията публиквана в списанието, както до възможностите за участие в проектите на Сдружение „БЪЛГАРЧЕ” – Радиоигра „Деца четат поезия в ефира на БНР“ и Национален конкурс „Нарисувай ми слънце“.

Прочети още: Покана

Годишна среща на „Национална мрежа за децата“

IMG 1272Списание az sam bulg – с представяне и щанд на годишната среща на „Национална мрежа за децата“

От 18 до 21 юни в Старата ни столица се състоя годишната среща на НМД. IMG 1269В програмата й бяха включени демонстрации на добри практики. Щандовете, оформени елегантно, във фоайето на „Интерхотел - Велико Търново“, бяха посетени от 127 НПО, представители на училища и общини – участници във форума на Мрежата. Редакцията на списание az sam bulg – представи пред посетителите развитието на изданието в годините от създаването му през септември 2008 до днес. Посетителите бяха привлечени на izlojbaщанда ни и от импровизирана изложба на рисунки, участвали в седемте издание на Нациналния конкурс „Нарисувай ми слънце“. Всички имаха възможност да разгледат цялата колекция на списанието. За радост на нашата редакция, в съседство с нас беше и щанда на представителите на „Мегафон“ . Младежите се включиха интусиазирано с мнения и коментари в събитията и работните панели по време на форума. Техен представител участва и в радио играта „Деца четат поезия“ в ефира на „закуска на тревата“ , по програма „Хоризонт“ на БНР.

Нарисувай ми слънце 2015

Aleksandra Evtimova5 Kustendil SМладежкият театър „Николай Бинев” за втори пореден път  отвори врати за старта на лятна провокация към ДЕТСКИТЕ ФАНТАЗИИ –
Конкурсът „НАРИСУВАЙ МИ СЛЪНЦЕ”- 2015!

В деня на детето – Първи юни – стартира традиционната надпревара между малките и по-големите майстори на четката. Регламент за участие можете да изтеглите от тук.Всички вече знаят, че инициативата, на списание az sam bulg,  с фокус към рисувачите на възраст между 6 и 106 години има и нов дял  – литературния конкурс „Детство мое” .

Прочети още: Нарисувай ми слънце 2015

Нарисувай ми слънце 2014 финал

Младежкият театър „Николай Бинев” отваря врати за финала на конкурса „НАРИСУВАЙ МИ СЛЪНЦЕ” и седмата лятна  провокация към ДЕТСКИТЕ ФАНТАЗИИ!

Kler-Nikol Stoyanova Troyan 6На първи ноември, в деня на Народните будители, стартира изложба за финал на седмата национална надпревара между майсторите на четката.Инициативата, на списание az sam bulg  е с фокус към рисувачите на възраст между 6 и 106 години и е известна у нас и в чужбина. „Нарисувай ми слънце” е конкурс развиващ се от 2008 година в три традиционни категорииНай-усмихнато слъце, „Най-нестандарта техника“ и „Най-добър екип“ вдъхновяват малките и по-големи художници, за седми пореден опит, за поглед към слънцето. Показваме повече от седемдесет нови, прекрасни работи, номинирани и отличени с награди.Виртуална галерия можете да видите тук .Изложбата в театралното фоайе на бул. „Княз Дондуков” No 8 отваря врати на 1 ноември. Експозицията може да се разгледа до 15 декември. Каним децата и юношите, гости на София, да в посетят. На откриването й ще обявим и имента на художниците, с награди от конкурса. В есенното ноемврийско утрото, СЛЪНЦАТА от детските рисунки ще стоплят сърцата на посетителите!На територията на Младежкия театър „Николай Бинев” в Столицата ви очакват още:

Прочети още: Нарисувай ми слънце 2014 финал

Конкурс "Училище като център в общтността"

NMDСкъпи приятели, с удоволствие ви съобщаваме, че стартира конкурса за избор на училища, където да подкрепим развитието на модела „Училище като център в общността“. Конкурсът е част от едноименния проект, който Национална мрежа за децата изпълнява от м. август тази година.Училището като център в общността се различава от познатия ни тип училище по това, че се стреми да предложи не само образователен продукт за учениците си, а да се превърне в общностен център. По този начин родителите са активни участници във всички процеси и допринасят с идеи, ресурси и практически опит при вземането на важни решения за управлението на училището, неговата визия и стратегии за образование.

Прочети още: Конкурс "Училище като център в общтността"

Празник в гр.Вълчедръм

az sam bulgobshta Snimka гостува на 1во ОУ“Васил Левски“ в гр. Вълчедръм, за празника на града 14 октомври.С вълнение и инетерес наблюдавахме пъстър концерт дело на жителите на града. В него се включиха малчуганите от детската градина и учениците kartinata na Zlatiyaот двете училища в града. Подкрепиха ги и Юношите  от гимназията „Димитър Маринов“. Всеобщото забавление дооформиха големите танцьори на български фолкорни танци, както и групата за модерен балет. Деца и възрастни пяха, танцуваха и се смяха заедно в претъпканата с публика зала на Читалище „Рало“. Как се вписахме ние, от редакцията на детско-юношеското списание в празника на децата от Първо ОУ „Васил Левски“ четете в новия ни 55 брой. Очкавайте го в началото на Ноември.

Аз съм Българче на 6 години

obshta OKВ съботния ден, на 4 октомври, с весел детски смях, щастливи лица и камерна изложба на рисунки от 6-е издания на конкурса „Нарисувай ми слънце“, списание az sam bulg отпразнува шестия си рожден ден! Усмихнати, с домашен хляб и сол, по стара българска традиция, ние от редакцията, посрещнахме читателите и приятелите на медията в Детския отдел на Столична библиотека, на пл. Славейков.

В празненството се включиха малките и по-големи, Столичани, приятели на изданието!

Прочети още: Аз съм Българче на 6 години

Нарисувай ми слънце 2014-регламент

0001Седмият Националенконкурс „Нарисувай ми слънце” стартира на 1ви юни. Организаторите отново прогнозират дълго слънцестоене – чак до 15 септември. Дотогава в редакцията ни ще пристигат пликовете с детските произведения.Условията в новия, 7-и сезон са традиционните: през първия ден на месец юни започва регистрацията.

Прочети още: Нарисувай ми слънце 2014-регламент

Нарисувай ми слънце 2014

0001Младежкият театър „Николай Бинев" отвори врати за старта
на седмата лятна провокация към ДЕТСКИТЕ ФАНТАЗИИ –конкурсът „НАРИСУВАЙ МИ СЛЪНЦЕ"!На първи юни – 32 май – официалния празник в страната на детските усмивки „Усмихландия" стартира традиционната надпревара между малките и по-големите майстори на четката.

Прочети още: Нарисувай ми слънце 2014

Аз съм Българче на 5 години

tortanachaloНаскоро, в късния следобед, в СБЖ се случи нещо много приятно и весело. Сградата беше огласена от звънки детски гласчета и прекрасни музикални изпълнения. Поводът: петият рожден ден на списание „Аз съм българче", който малки и големи негови фенове отбелязахме с торта и непринуден купон. Ето как изглеждаше тържеството.

Отриване Нарисувай ми слънце 2013

На 1-ви юни  стартира 6-ти национален конкурс "Нарисувай ми слънце-2013".Вижте Снимки от откриването.

„АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ” ПРЕД КНИГИ NEWS

  Днес отношението на държавата към детската литература наподобява отношението на зла мащеха към завареното дете в приказките.Но българите винаги са успявали да се самоорганизират и да се преборят с с тези сили, които са пречели на тяхното развитие.Такъв един опит е, струва ми се, появата на списанието за деца „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ”.Доброто, разумното трябва да става известно и по тази причина се роди това интервю с Розалина Златкова, съпредседател на Сдружение за български семейни ценности,
традиция и култура „Българче“, издател на списанието.Прочетете интервюто тук

Нарисувай ми слънце 2013

Стартира шестата лятна провокация към ДЕТСКИТЕ ФАНТАЗИИ –Конкурсът„НАРИСУВАЙ МИ СЛЪНЦЕ”!Започва традиционната надпревара между малките и по-големите майстори на четката. Инициативта на списание е с фокус към рисувачите на въраст между 6 и 106 години.Виртуална галерия на сайта: www.bulgarche.еu показва рисунките от петте му издания.

Прочети още: Нарисувай ми слънце 2013

Деня на народните будители

az sam bulgНа 1-и ноември честваме Деня на народните будители. Вижте как хубаво звучи думичката будители”! Но не става дума за онези, които рано сутрин ви събуждат, а за преподавателите, книжовниците, писателите, учените, които събуждат вашите умения и въображение, за да станете творци. Трябва да честитите празника на учителите си, но и на онзи член от семейството си, който ви е научил да четете и пишете! Ще го зарадвате много... На този ден православната ни църква пък почита и светците Козма и Дамян. Смятани са за чудотворци, лекували са от тежки болести хората и затова са почитани като покровители на народните лечители. И понеже го правили от сърце, без да взимат

пари, затова ги нарекли “безсребреници”...

Румен Стоичков, рубрика „Инфо“, „Празничен календар“ бр. 36 списание az sam bulg.


 

По традиция в Деня на будителите, редакцията на детското-юношеското образователно издание обявява победителите в конкурса „Нарисувай ми слънце“. В шестия сезон на надпреварата участваха деца от цяла България. На възраст от 6 до 16 години, в категориите за художници-индивидуалисти. И екипи от майстори на четката, малчугани и юноши, заедно с по-големи приятели рисувачи. Ето и кои от тях печелят награди:

Прочети още: Деня на народните будители

Бр.40, 2012г., „Цъфнало цвете шарено“

„Искам да науча“ – Пътешествие до българските свети места Румен Стоичков

 „Аз мога, а ти можеш ли? - “Защо влюбените се целуват“-Мая Дългъчева

„Инфо“ – „На екскурзия с - АПРИЛЦИ Румен Стоичков

 „Инфо“- „60 секунди“ – Кога се появявапървият персоналенкомпютър?-Знайко Многознайко

 „Инфо“ – С шапка невидимка в чудния свят на растенията“- Розалина Златкова

„Хоби“- Който търси – намира“ – Открий десетте разлики! -Ивета Рътарова

Прочети още: Бр.40, 2012г., „Цъфнало цвете шарено“

Бр30, 2011г. „Пролетен карнавал на буквите“

Рубрика „Хоби“ – Рисуването с кръгове и елипси – забавно и лесно

„Как се рисува слон?" автор:Розалина Златкова

Ако трябва да потърсиш модел, е необходимо да отидеш в зоологическата градина. Там не съмнено ще намериш желаещ дати позира слон! Само че зоологически градини има на много малко места в България. Но можеш, разбира се, да гледаш от снимка в списание или книга. Има и друг вариант - с кръгове и елипси. Така рисуват начинаещите, малко или повече напредналите художници, защото е лесно, пък ивинаги се получава хубава рисунка.....“

Прочети още: Бр30, 2011г. „Пролетен карнавал на буквите“

Бр.19,2010 г, „ В Усмихландия буквите празнуват“

рубрика „Аз мога, а ти можеш ли:- „Патронът на моето училище – Васил Априлов“-Румен Стоичков

„Васил Априлов. Това е името на възрожденец, койтоима огромна заслуга заразвитието на българското образование в епохатана турското робство.

Роден е в Габрово (1789г.), град, в чийто центърднес се издига училище,носещо неговото име.Познато е като Априловската гимназия и се знае, че още с откриването мупрез 1835 г., то е „първо школо на български език“.

Прочети още: Бр.19,2010 г, „ В Усмихландия буквите празнуват“

Ритъмът на Душата

Празник на буквите, с Валя Балканска, в Българско училище в Мюнхен-Автор:Светлана Кампс

... Ден преди изявата на голяма сцена, докато всички деца репетират заедно в училище, по коридорите изневиделица подрипна благ и роден звук, все по-силен, все по-близо. И докато децата рекат да се спогледат, вратата се отвори и Валя и Петьо вече бяха сред тях – с мощния ек на гайдата, с красивия родопски глас, дето затреперва стени и задрънчава прозорците. Децата зяпнаха и се заковаха на място - кой как го срещна музиката, така остана да я слуша. Придойдоха родители, още и още. Песента смълча и разплака...

...Честит празник на всички и нека ритъмът във вас не стихва!”

Бр.8,2009 г, „Усмихландия празнува“

рубрика „От скрина на баба и дисагите на дядо“ – речник за деца

Румяна Лилова

„Азбука– Подредбата на писмените знаци – буквите, в езика, се нарича „аз бука“.Думата се образува от наименованието на първитедве букви в нея. В старобългарския език те са сенаричали „Аз“ и „Буки“. Оттам е понятието „азбука“.Съвременните езици на латинска основа, известнии като „романски“ (италианският, испанският, френският, английският, немският, румънският) са именували азбуките си от гръцките „Алфа“ и „Бета“, с малки различия в словесния изказ. Във всички тези,а и в някои други езици, първите два азбучни звукаса А и Б, независимо от буквеното им изписване....."

Следващите думи от речника  са в електронния демонстрационен брой 8 инсталиран тук на сайта.

 


 

Благотворителен търг

Регламент за Благотворителен търг на рисунки от националния конкурс на списание az sam bulg „Нарисувай ми слънце"

В периода 21 ноември – 21 януари спечелилите награда и номинация детски произведения от петте издания на конкурса ще бъдат разпродадени на благотворителен търг, който ще се проведе онлайн в електронния сайт на Сдружение „Българче" – www.bulgarche.eu

Прочети още: Благотворителен търг

Съобщение до медиите

4

1Съобщение до медиите 11.01.2013 г.

СТУДЕНТИ ПОДКРЕПЯТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА БАНКОВИТЕ КАРТИ, КАФЕТО, ЕНЕРГИЙНИТЕ НАПИТКИ, А 40% И ВЕГЕТАРИАНСТВОТО

Прочети още: Съобщение до медиите

аз съм българче в Сидни

Sydney 1

Sydney 2

Обикновено в неделя учениците се радват на повече свободно време,поспиват си по-дълго или тръгват на туризъм.Но за десетки българчета в далечна Австралия ,в живописния град на брега на Тихия океан Сидни неделната утрин е време за българското училище.След като дълго са пътували от различни краища на града Лили, Никол, Джулия, Виктория, Емили,Ники,Криси и Алик влизат забързани и шумни в сградата,дадена от общината ,за да учат своя роден език.В тази част на света току-що завършва есента и започва зимата.Ваканцията е завършила и те има да си кажат толкова много неща.Българските думи се преплитат с английски , а директорката на училището Диана Богева им е обещала през този срок да се заподзнаят с различните професии.

Прочети още: аз съм българче в Сидни

Стив Джобс

pileТъжна новина:

StivСветът и ние компютърните маниаци с тъга се разделихме с още един от ОТЛИЧНЦИТЕ. Той се появи на света на 24 февруари    1955г. и го напусна на 05.10.2011г. Човекът с две семейства. Това на биологичните му родители Абдулфаттах Джандали и Джоан Симпсон и на осиновителите му Пол и Клара Джобс.

Прочети още: Стив Джобс

Награди 2012

Angelina_Marinkova_15_g_Samokow

На вниманието на всички малки и по-големи художници, участници в конкурса за детска рисунка „Нарисувай ми слънце"

Здравейте, скъпи приятели!

Ето ги резултатите:

Прочети още: Награди 2012

Усмихландия

pileУсмихландия! Страната на детските усмивки!

Имало някога на света едно дете, което обичало да се смее! Звънливото му детско гласче се разнасяло по земята с годините и заразявало с усмивка и другите деца! Когато един ден детето се огледало наоколо, съзряло стотици деца, които се смеели като него! Сигурно се питате: „Какво станало?“ Отговорът е много прост. Детският смях събрал щастливите деца заедно и те създали своята мечтана страна „Усмихландия“.Сега ще Ви разкажа повече за нея. Територията и е колкото голям парк или автомобилен паркинг. Населението и е съставено от малки и пораснали

деца.Тази страна има безкраен брой жители, защото всяка секунда поне още едно усмихнато дете става нов жител.но Гербът на Усмихландия, естествено е, усмихнато детско лице.Паричната единица е 1-ца Смях.Всички жители имат документ за самоличност, подпечатан с герба.Управлението на страната е „Детска демокрация“.Как се става жител на детската страна? Лесно,като се попълни формуляр-молба за жителство.Молбите се разглеждат от детския съвет, веднъж месечно, на шумно празненство, на което се връчват и новоиздадените документи за самоличност.

Официален национален празник на страната е 32 май!

Изложба

plakat1

СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

БНР отваря врати за изложба на детски рисунки

На 1 ноември, в Деня на народните будители, в 11.30 часа в мраморното фоайе на Българското национално радио ще беше открита изложба на наградени творби в конкурса Нарисувай ми слънце на списание „Аз съм българче”.От създаването си вече пета година конкурсът се развива с изключителната медийна подкрепа на Българското национално радио, а слънцата от детските рисунки  в тазгодишното издание грейнаха във фоайето пред Първо студио на обществената медия. В юбилейното издание бяха поканени момичета и момчета от над 500 учебни заведения.

Прочети още: Изложба

Сандански-рисуват

az sam bulgПисма от пощата

Здравейте,
Изпращам ви снимки от  лятна ни работа за конкурса "Нарисувай ми слънце". Това е кабинетът по изобразително

изкуство в  училище "Св. Климент Охридски", град Сандански."

Магдалена Якарова 

RalicaSimova

DafinaIgnatiduКого виждаме на снимките?На първата от тях е Лилия Здравчева

От втората ни гледа Вероника  Дерменджиева, а от третата наднича цял един екип:Вероника  Дерменджиева , Лилия Здравчева,Дафина Игнатиду, Росалина Ламнева, Радина Гушева, Карина Митова, Ралица Симова

Ekip


Първи юни

 


plakat1 В началото на ваканцията отново се завихри и поредната лятна провокация към ДЕТСКИТЕ ФАНТАЗИИ!За пети юбилеен път стартира конкурса „НАРИСУВАЙ МИ СЛЪНЦЕ".Започва надпреварата между малките и по-големите майстори на четката. Тя е инициатива на списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ", станала вече традиция. Виртуалната галерия с рисунките от четирите издания на конкурса можете да разгледате тук.Новината е, че петото голямо състезание между момчетата и момичетата в лятното рисуване започна с уникален плакат. Създадоха го децата от 3"а" клас в училище „Георги Измирлиев" – гр. София. Да благодарим от сърце на тяхната класна, госпожа Катя Георгиева, която помогна на сръчните ръце и горещите им сърца да се изявят с четка и бои.И да прегърнат най-новия брой на списание az sam bulg. Ето къде учат те.shcool

 

В първия ден на месец Юни децата са вече жители на УСМИХЛАНДИЯ.Повече за нея ще научите от бр.5,8,19 и 31-ви.Искате ли да получите комплекта на изключителната цена от 12.00лв.? Направете го днес, със заявка на e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Пак там можете да ни пишете за да Ви изпратим новия ни брой заедно с паспорт за членство в детското царство.Всички читатели знаят, че с празника в страната на детските усмивки, стартира и Националният конкурс „Нарисувай ми слънце". За регламента и условията за участие, четете в новия 40 брой на списанието.

На всички участници пожелаваме успех!


На гости в 88 СОУ гр.София

pileНа прага на пролетта и с първите кокичета списание az sam bulg гостува в трети клас на 88 СОУ в гр. София.P1040619

В навечерието на Националния празник – 3 март, децата представиха свои съчинения на коледна тема. Малките писатели четоха, приятелите им художници пък рисуваха илюстрации към техните съчинения.

Прочети още: На гости в 88 СОУ гр.София