Хубава си, Татковино... Вълшебна фраза, която всички знаем. Малките и по-големите читатели, а и родителите им ще се зарадват щом я зърнат на кориците на новия брой на списание ! Зимата и снежните пързалки са отдавана в миналото! Юноши и малчугани вече търсят пролетно пъстрите му корици!А там ги чакат стихотворения, приказки, вълнуващи разкази и пътеписи.Уникалните изработки, свежи идеи и забвления! Хубавото е, че те са по силите на малките и на по-големите сръчковци и рисувачи. Ще впечатлим отново и музикантите, експериментаторите и пътешествениците. В статиите в рубриката Инфо пишем за учените, композиторите, художниците и забележителните исторически личности. Затова и всички ги харесват...

Какво ще четеш ти, скъпи приятелю, в новия 45 брой?

 

На кориците е известната и по-непозната поезия за деца. За юношите сме избрали стихотворение от Пенчо Славейков. Отпечатваме по-голямата част от творбата „120 души ”. А малчуганите ще се наслаждават на „Пролетна приказка“ от Елин Пелин. Поезията от кориците ни е вече и в ефира на БНР! На 3 март, развиващата се радио-надпревара навърши първата си годинка. За любознателните, като теб, които четат повече и се ровят в статиите от двете страни на плаката има изненада. Каква е тя ли? Играта по радиото, в предаването „Закуска на тревата“, има нов дял с фантастична награда. Всичко ще прочетеш на страниците на любимото списание...А това няма да е трудно, защото за теб приятелю, четенето е несравнимо удоволствие, нали? Обичаш и предизвикателството наречено играта по страниците? Потърси го! Този път загадката е свързана с едно от най-известните стихотворения на Любен Каравелов.

Мечтател ли си, ще търсиш „Открий разликите” и „Свържи точките”. Свежи и интересни са и традиционните игри за знание, мъдрост, въображение и за здраве.

Обичаш ли да знаеш кога всеки от приятелите ти празнува имен ден? Затова е календарът. Отново е илюстриран с две икони. На едната ще видиш Св. Теодор Тирон, свързваме го с Тодоровден. А другата изобразява Въведение Господне в Йерусалим.В миналото то се случва непосредствено преди Великден, на Връбница – Цветница. Празник, любим на много именници и гостите им. В допълнение от календара и през тази година научаваш бележити дати свързани с кръгли годишнини.

В рубриката „Патронът на моето училище” ще се запознаеш с НЕОФИТ РИЛСКИ. За любителите на приказки идва краят на недовършената история от писателя Димитър Хаджитодоров. Има и нова. С молив и много въображение пак ще рисуваме с осмицата. Този път с помощта на цифрата на листа ще се появят котка и малко котенце. Цветът в лексикона е ЛИЛАВ. С аромата и неустоимия си цвят оттам се подава и деликатната ТЕМЕНУЖКА. Разказваме ти за митичното растение ЯВОР. А за по-малките сме публикували любопитни факти за КИТАРАТА. Те ще четат, ще се забавляват и ще оцветяват картинки. Удоволствието им ще продължи с любимия за всички пролетен зеленчук – МАРУЛЯ. В рубриката „С шапка невидимка в чудния свят на растенията” гост е ЗЕЛКАТА. А разказът за българските свети места те води до МАНАСТИР открит в едно видение. Ще прочетеш и историята на село ГОРНИ ЛОМ. На картата пък, ще откриеш БЕЛАЩИЦА.

На екскурзия с  отиваме до ГАБРОВО. Увлекателният текст отново е придружен с плакат.

На  познатото място е, в средата на списанието. В рубриките „На чай с приятели” и „Цветно приложение” има цветни и Великденски идеи за свободното време. А ако си от компютърните маниаци навярно тръпнеш в очакване на материала от Знайко Многознайко. Момчето е захласнато по историята на НЕОБИКНОВЕНАТА ЯБЪЛКА, и продължава все по-увлекателните си разкази за нея. А Рошльо достойному от говоря. Той представя нова загадка с букви, и своята авторска рубрика МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ. В нея му гостува композиторът Емануил Манолов.

Новият 45-и брой на списанието ще откриеш скоро в търговската мрежа. Ако се чудиш къде се продава той, виж картата на сайта. С талон от списанието вече можеш да си поръчаш и колекция съдържаща цялото течение на . Да се абонираш или да подариш абонамент на малките, и по-големите българчета,твои приятели у нас и по света – през цялата година, знаеш как, нали?!