„Самодивското изворче“! Чудно, загадъчно, с образи на самодиви в пролетен митичен танц... Читателите, а и родителите им,ще се зарадват щом зърнат новия брой на списание !

Юноши и малчугани вече търсят  пъстрите му корици! А между тях се крият пътеписи, стихотворения, приказки и вълнуващи разкази.  Уникални пролетни изработки, свежи идеи и много забавления, по силите на малките и на по-големите сръчковци и рисувачи!Ще впечатлим отново и музикантите, експериментаторите и пътешествениците. В статиите от рубриката „Инфо“ пишем за учените, композиторите, художниците и забележителните исторически личности.На кориците е известната и по-непозната поезия за деца. За юношите  сме избрали стихотворение от Пенчо Славейков,  „Во стаичката пръска аромат ”. А малчуганите ще се наслаждават на „Родна стряха“ от Ран Босилек. Поезията от кориците ни звучи вече и в ефира на БНР! За любознателните, които четат и се ровят в статиите от двете страни на плаката има изненада. Каква е тя ли? Играта по радиото, в предаването „Закуска на тревата“, има нов дял с фантастична награда. Избираш любима рубрика от списание  и печелиш билети за театрална постановка. Чети как в новия брой. А това е лесно, защото за теб приятелю, четенето е несравнимо удоволствие, нали? Ако пък повече обичаш предизвикателството „Игра по страниците“, потърси го! Този път загадката е свързана с едно от най-известните стихотворения на Стоян Михайловски.

Мечтател ли си, ще търсиш  „Открий разликите” и „Свържи точките”. Тук са и свежите и интересни игри за знание, мъдрост, въображение и за здраве. Като за начало, може би, ще попълниш лексикона. Ако в него липсва въпрос той е тук на сайта, на .Потърси го, пиши, изпрати ни отговорите си...

Ключът към празниците и именните дни на близките и приятелите ти се крие в календара. Отново е илюстриран с икони. На едната е Св. Георги Победоносец, свързваме го с Гергьовден. А другата изобразява Възкресение Господне.В календара през  юни ще откриеш иконата на Свети Йоан Кръстител. В допълнението на тази рубрика отбелязваме и дати свързани с кръгли годишнини. Новината е, че в този брой за пръв път, заедно с програмите на Софийската опера и Младежки театър „Николай Бинев“, публикуваме детски културен афиш, на предстоящите събития за малчуганите и юношите в цялата страна.

В рубриката „Патронът на моето училище” ще се запознаеш с Никола Иванов Фичев. За децата, любители, на поезията публикуваме стихове на Димитър Хаджитодоров. Има и нова кратка история от него, както и стих от новата за изданието авторка – Дита Маркова. С молив и много въображение отново ще рисуваме с осмицата. Този път с помощта на цифрата на листа се представя летен квартет щурчовци-музиканти. Цветът в лексикона е БЯЛ. С неустоимия си цвят оттам се подава и великолепният БОЖУР .  Разказваме ти за митичното растение ТРЕНДАФИЛ. А за юнишите сме публикували още любопитни факти за КИТАРАТА. Малчуганите ще се забавляват и ще оцветяват. В рубриката „С шапка невидимка в чудния свят на растенията” гост е БРОКОЛИ. А разказът за българските свети места те води до МАНАСТИРЪТ - Университет. Ще четеш историята на село ЯСЕНОВО. А на картата, ще откриеш ТЕЛИШ. На екскурзия с отиваме до БОТЕВГРАД. Увлекателният текст отново е придружен с плакат. На познатото място е.

 В рубриките „На чай с приятели” и „Цветно приложение” има цветни и пролетно-летни идеи за свободното време.

Хей, компютърни маниаци, невероятното е, че  Знайко Многознайко, в този брой ще Ви разбие с историята си за българския Робот-Ръка. Открай време момчето е захласнато по историята на компютрите и продължава с все по-увлекателните си разкази за тях. Но и Рошльо не отстъпва крачка назад. Освен новата си загадка с букви, в своята авторска рубрика МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ, той представя композиторът Маестро Георги Атанасов.

Новият 46-и брой на списанието ще намериш скоро в търговската мрежа.

С талон от списанието вече  можеш да си поръчаш и колекция съдържаща цялото течениена списание . Да се абонираш или да подариш абонамент на малките, и по-големите българчета,  твои приятели у нас и по света – през цялата година, знаеш как, нали?!