От 29.06.2011 в търговската мрежа ще се появи новият 32-ри брой на  списание „Аз съм българче”. Ние от редакцията на изданието ще зарадваме своите читатели – у нас и в чужбина с идеи за летни забавления, игри и любопитни четива. Отново предоставяме на децата завладяващи начини за занимания в свободното време през ваканцията. Как? На вътрешната корица ги очаква текстът на незабравимото стихотворение на Младен Исаев – „Високи сини планини”.

        Вниманието на пътешествениците до българските свети места е привлечено от Дряновския  манастир. Разтворил врати от страниците на  списанието за всички малки и по-големи  посетители – читателите. Статията в  музикалната тема разказва  легенди за струнните инструменти.Как се казва носителят на 27 медала и отличия в турнирите по шах, всички ще прочетат в рубриката  за талантливи деца. И ще научат за неговите забавления и детските му мечти.Кой е Велчо Джамджията? С какво е известен той? Отговорите на тези и  на още много въпроси се намират в статията „Патронът на моето училище”. Интересните митове и легенди, се вият около село Воден. Историята му започва от древността, с градежа на църкви и манастири още в периода на ранното християнство. И е свързана с имената на Григорий Синаит и Теодосий Търновски.

 На „Митичните същества в българския фолклор”  гостува вещицата.  Цветът в лексикона е лилав. Продължаваме да пишем за шест шапки в шест цвята. Сега запознаваме читатели със значението на шапката в лилаво. Знаете, че заедно с информацията за цветовете неразделна част от рубриката „Лексикон” са и въпросите.За да могат хлапетата да включат някой от тях в своя собствен лексикон. За да им отговорят, а най-любопитните отговори да изпратят в редакцията по електронната поща. Очакваме ги, за да ги включим в 33 двоен юбилеен брой на „Аз съм българче”. Плакатът за колекционерите пътешественици е от гр. Дряново. До там е и екскурзията. Какво ли са чули и видели любопитните ботаниците с шапка невидимка на главата? Разказват ни за ягодата.Сигурно историите на Знайко Многознайко са очаквани с нетърпение от компютърните маниаци. Дали те са повече сред  момчета или момичетата, бъдещето ще покаже. За тях е информацията от света на техниката.В творческите рубрики сръчните ръце на малките и по-големите майстори ще изработват папка за рисунки. Заедо с шестата цветна шапка в лилаво. Забавлението продължава с лесен метод  за плетеница от хартия. Задача, подходяща за забавления и за много от възрастните. А защо не и за колективна отмора по време на отпуската. Как става това  ли? Лесно. С търпение и сръчност.За приятелите на книгите и любителите на фантазиите е приказката за принцеса Йола. Най-хубавото е, че всички, които обичат да си фантазират ще могат да допишат края на приказката, такъв какъвто те го измислят.Финалът идва с новите думи от рубриката „От скрина на баба и дисагите на дядо”. Зедно с тях е публикувана нова загадка от познатата на читателите игра „Разпознай животното”.Има и още. Забавления от първата до последната страница се крият в игрите за знание, за мъдрост и въображение. Интересни са снимките от двете фотогалерии, част от които присъстват в новата колода от карти за играта „Запомни”.Всичко това можете да откриете в брой 32-и на изданието. Излиза на 29-и юни, а къде можете да го купите ли?! Вижте картата на сайта. Тя ще ви помогне да го  криете. С талон от списанието пък - можете да се абонирате за „Аз съм българче” през цялата година.

Розалина Златкова – Маркетинг мениджър

Румен Стоичков – Главен редактор