54 covers-1„Мечтатели“ летят към „Усмихландия“ с многоцветни балони, весел смях и много забавления! А заедно с тях на крилатите страници от новия брой на списание az sam bulg има чудноватите изненади. Те водят читателя при знанието и представят пъстра колекция от загадки, пътеписи, стихотворения, приказки, вълнуващи разкази, уникални изработки. С нови четива ще зарадваме експериментаторите и пътешествениците. В рубриката „Инфо“ пишем за учените, композиторите, художниците и забележителните исторически личности и места. И за българските съкровища. Вeликолепното предизвикателство към малките и по-големите сръчковци и рисувачи – седмият сезон на конкурса „Нарисувай ми слънце” с новия си дял за поезия – „Детство мое” приближава своя финал!

 

54 covers-2Какво ли сме подбрали за теб, приятелю, в новия 54 брой на списанието за малки и пораснали деца? На кориците е поезията на Любен Каравелов, заедно с нова рубрика, подготвена от поета Атанас Звездинов, озаглавена „Знай ги наизуст”. „Месечинко виторожко” и „Хубава си моя горо” са интересни както за Малчуганите, така и за Юношите. Стихове от кориците ни звучат в ефира на Националното Радио. Деца четат поезия в ирата, в съботното предаване „Закуска на тревата“. Регистрират се сами. Просто е като детска игра! Включват се в радио ефира и се забавляват наистина. Ако живееш в Столицата и искаш да посетиш театрална постановка, в Столичния Младежкия театър „Николай Бинев“, през новия театрален сезон, избери любима рубрика и желанието ти ще се сбъдне!

Момиче или момче, щом четеш и се ровиш, от двете страни на плаката ще откриеш нова изненада в „Игра по страниците“. Загадката е свързана със стихотворение от Иван Вазов. В новата ни рубрика „Златното прозорче“ ще откриеш любими откъси от „Малкия принц“ и „Приключенията на Лиско“. Мечтателят у теб ще чете „Ода за влюбените“ и ще търси разлики докато се запознава с художника БОРИС ГЕОРГИЕВ. Ще открие и новите ИГРИ за знание. Попълваш ли ЛЕКСИКОНА? В новия ни брой в него сме включили и въпрос от пощата. По случай началото на новата учебна година те очаква серия игри в „Голямо междучасие“. Има скоропоговорки и други забавления подходящи за игри в училище. Празници и именни дни има през цялата година! За да поздравиш близките си, навреме, чети календара илюстриран с икони. В него ще откриеш бележити дати и кръгли годишнини. В темата „Патронът на моето училище” разказваме за НЕДЕЛЯ ПЕТКОВА. С кръгове и елипси рисуваме цели две фигури – ШАПКА, а от нея СЛЪНЧОГЛЕД, а после обратно. Цветът в лексикона е РОЗОВ. Оттам се подават прекрасните ХОРТЕНЗИИ. В новия ни брой ще е се запознаеш митичнита РАЛИЦА. Темата „С шапка невидимка в чудния свят на растенията” разказва за КЪПИНАТА. Чети „С шапка и перо в чудния свят на птиците“. Там приятелите ни от Българското дружество за защита на птиците представят САНИТАРИТЕ НА ПРИРОДАТА. По-СРЪЧНИТЕ ще видят новите модели за броерия, в колецията на „Коутс България“. Ще узнаеш историята на с.УШИ. На картата ще откриеш с.ДУРАНКУЛАК. Екскурзията с az sam bulg те води в СРЕДЕЦ. Знаеш че текстът е придружен с уникален плакат, в средата на списанието, което се върти. В рубриките „Хоби” и „Цветно приложение” са свежите идеи за свободното време... „60 СЕКУНДИ“ е за компютърните маниаци. Авторът й, Знайко Многознайко, представя ДИСКЕТИТЕ. Приятелят му, Рошльо, е амбициран да го догони. Пише за най-младият Нобелов лауреат за литература. Чуди се над загадката си с букви. А в авторската си тема – „МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ“ представя ГОЛЕМИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ДЕЦАТА – композиторът – АНДЕРЙ ДРЕНИКОВ. В рубриката „Аз мога, а ти можеш ли?“ са резултатите от РАДИО ИГРАТА. Знайко и Рошльо си умират да пътешестват и с инетерес поемат към ХАЙДУШКИЯ МАНАСТИР. Спорят и веселят редакцията ни със щуротиите и препирните си. Сега спорът е чия рисунка ще събере повече харесвания в седмото издание на конкурса „Нарисувай ми слънце”. Скоро ще видиш и двете творби във FB.

Новият ни 54-и брой не се намира в търговската мрежа!!! Затова пък с талон от списанието можеш да си поръчаш едно списание или цял абонамент. И да го получиш навсякъде у нас и в чужбина. Можеш да избереш сред няколко различни варианта.

Знаеш как да се абонираш, нали?!