cover 55-1„Дванадесетте месеца" са скътали между страниците си весел смях и много забавления! Вече 6 години списание az sam bulg носи на читателите си нови, чудновати, изненади. Води малки и големи към знанието. Представя им пъстра колекция от загадки, пътеписи, стихотворения, приказки, вълнуващи разкази, уникални изработки. С нови четива и тук радва експериментаторите и пътешествениците. Рубриката „Инфо" ги среща с учените, композиторите, художниците и забележителните исторически личности и места. И с българските съкровища.
Какво сме подбрали за теб, приятелю, в новия 55 брой на списанието? На кориците е поезията на Иван Вазов, заедно с рубрика, от поета Атанас Звездинов, „Знай ги наизуст". „Песента на синчеца" и „Музика" са интересни както за Малчуганите, така и за Юношите. Стихове от кориците ни звучат по Националното Радио. В повече от 130 излъчвания българчета четат поезия, в игра, в съботното предаване „Закуска на тревата". Регистрират се сами. Включват се в радио ефира и се забавляват наистина. Жителите на Столицата избират любима рубрика в списанието и печелят два билета за детска постановка в Младежкия театър „Николай Бинев", през новия театрален сезон!

Финал за седмия сезон на вeликолепното предизвикателство към малките и по-големите сръчковци и рисувачи –конкурса „Нарисувай ми слънце"! Правим нашите победители популярни у нас и в чужбина като публикуваме имената и творбите им.Момиче или момче, щом четеш и се ровиш, от двете страни на плаката ще откриеш нова „Игра по страниците". Загадката е по стихотворение на Младен Исаев. Новата рубрика „Златното прозорче" носи Коледна изненада – Стихосбирката на поета Атанас Звездинов – „Календар иманяр" . И Стихотворението на Шел Силвърстейн – „Където свършва тротоарът" – в оригинал на английски език и в превод на български и уникален такъв на родопски диалект.
Мечтателят у теб пак ще търси разлики докато чете за художника ИЛИЯ БЕШКОВ. Ще открие и новите ИГРИ за знание. Обичаш ли ЛЕКСИКОНА? Предлагаме ти отговорите на Дария-Бояна Димитрова от Чикаго. Игра с нови скоропоговорки има в „Голямо междучасие". А за да си информоран и да имаш решение за всяка трудна ситуация предлагаме нов съвет от Училищния психолог. Заедно с него публикуваме и „Правата на детето".
За традиционните ни празници и именни дни чети календара илюстриран с икони. В него ще откриеш бележити дати и кръгли годишнини. Темата „Патронът на моето училище" разказва за ГЕОРГИ ИКОНОМОВ. С кръгове и елипси рисуваме още едно ПРАСЕНЦЕ. Цветът в лексикона е ЧЕРВЕН. Оттам се подава чудна КОЛЕДНА ЗВЕЗДА. Ще се запознаеш с митичния СНЯГ.„С шапка невидимка в чудния свят на растенията" разказва за ПРАЗ-а . А в „С шапка и перо в чудния свят на птиците" приятелите ни от Българското дружество за защита им разказват за ПТИЦИТЕ и СОЛТА. По-СРЪЧНИТЕ ще видят новите модели за бродерия, в колецията на „Коутс България". Ще узнаеш историята на с.ЧЕРНА МОГИЛА. На картата ще откриеш с.УЗУНДЖОВО. Екскурзията с „Аз съм БЪЛГАРЧЕ" те води в КАЛОФЕР. Знаеш че текстът е придружен с уникален плакат, в средата на списанието, което се върти.
В рубриките „Хоби" и „Цветно приложение" са свежите идеи за свободното време... „60 СЕКУНДИ" е за компютърните маниаци. Авторът й, Знайко Многознайко, представя прадядото на ЛАПТОПА. Приятелят му, Рошльо, е амбициран да го догони с разказ за ПЪРВАТА ЖЕНА – Нобелов лауреат. А в авторската си тема – „МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ" представя НАЙДЕН ГЕРОВ – композиторът. В рубриката „Аз мога, а ти можеш ли?" са резултатите от РАДИО ИГРАТА и великолепна творба на НИКОЛА КОЕДЖИКОВ от Страсбург озаглавена „ИСТИНСКИЯТ ЧОВЕК НА ГОДИНАТА". Знайко и Рошльо пътешестват с инетерес до НОВОСЕЛСКИЯ МАНАСТИР. Четат за най-усмихнатия клас в Родината ни, за 6-ия ни рожден ден, а също и как започна новата учебна година в София и в Мадрид. Разказваме за гостуването на списание „Аз съм българче" в гр. Вълчедръм и в Нощта на музеите и галериите в Пловдив, където митични съшества от страниците ни се запознават с децата. Има и ново интервю на малките ЖУРНАЛИСТИ.
Новият ни 55-и брой не се намира в търговската мрежа!!! Затова пък с талон от списанието можеш да си поръчаш едно спидание или цял абонамент. Ще го получиш навсякъде у нас и в чужбина. Знаеш как да се абонираш, нали?!