57„Къде отиват ветровете“ в началото на пролетта? Към нови трепети със страниците на 57 брой. А те са отново пъстри, весели и забавни! Списание az sam bulg носи на читателите си, чудновати изненади с поезия, проза и все по-интересни загадки. Идва с нова порция знание, пътеписи, стихотворения, приказки, вълнуващи разкази, уникални изработки. Радва експериментаторите и пътешествениците с любопитни истории. Поднася на четящите вълнуващи срещи с учените, композиторите, художниците и забележителните личности и места. И с българските съкровища. Ето какво сме подбрали за теб, приятелю, в новия 57 брой на списанието.


На кориците са гатанките на Дядо Благо, в рубрика от поета Атанас Звездинов, „Знай ги наизуст”. Те са интересни както за Малчуганите, така и за Юношите. Стихове от кориците ни звучат вече три години по Националното Радио. В 145 излъчвания българчета четат поезия, в игра, в съботното предаване „Закуска на тревата“. Регистрират се сами, включват се в радио ефира и се забавляват. Децата в Столицата избират любима рубрика в списанието и печелят страхотна награда – билети за детска постановка в Младежкия театър „Николай Бинев“!
Малките и по-големите ни четящи приятели, се ровят от двете страни на плаката и откриват увлекателната нова Игра по страниците. Загадката отново е по великолепно стихотворение от Атанас Звездинов. Ще опиташ ли да го разпознаеш?
Рубриката „Златното прозорче“ продължава с откъси от „Малкият принц“. Там е и текстът на детско есе по темата отличено с награда в едноименния конкурс. Изненадан ли си, че малки и големи пишат увлекателни истории и ги изпращата в редакцяита? Прочети част от тях. Тук са „Телефонът на Врабчо Страшников“ още един стих от малката Анна Матова, придружен с истинската ѝ снимка.
Мечтателят у теб ще открие разликите докато чете за художника НИКОЛАЙ МАРИНОВ. Около тази тема за всички любители на загадките се развива нова, в този и в следващите броеве.
Попълваш ли ЛЕКСИКОНА? Предлагаме ти отговорите на братята Хасан и Ибрахим Игнатови. И част от Tайните (непубликувани) въпроси от 2013г.
В „Голямо междучасие“ е играта с нови скоропоговорки от съкровищницата с думи на ВАСИЛ ГЬОШЕВ. С тях приятелите ни се забавляват и в училище – в състезания по бързо говорне – в голямото междучасие. А ти, защо не запалиш съучениците си да се състезавате и Вие?!
Важно е да си информоран за прават си, за да имаш решение за всяка трудна ситуация. Затова публикуваме коментар на второто от „Правата на детето“.
Календарът ти припомня традиционните ни празници и именни дни. Илюстриран е с икони. В него ще откриеш бележити дати и кръгли годишнини.
Темата Патронът на моето училище” разказва за Ильо ВОЙВОДА. С кръгове и елипси рисуваме КЛОУН. Цветът в лексикона е КАФЯВ. Оттам се подава ШОКОЛАД. Ще се запознаеш с митичния ДЪЖД. „С шапка невидимка в чудния свят на растенията” ще научиш за ФУРМИ-те.
Ще узнаеш историята на с.ТОПОЛОВО, а на картата ще откриеш с.ДОЛНА БЕШОВИЦА. Екскурзията с az sam bulg те води в ТРИГРАД. Знаеш, че текстът е придружен с уникален плакат, в средата на списанието, което се върти.
В рубриките „Хоби” и „Цветно приложение” са свежите идеи за свободното време... Правим шарено „ПТИЧЕ ОТ ФИЛЦ“ и „ДЕКУПАЖ“ с няколко цветя, яйца и други щуротии. Пишем и за детски събития, награди, конкурси и изложби.
„60 СЕКУНДИ“ е за компютърните маниаци. Авторът й, Знайко Многознайко, представя историята на Mac OS .
Приятелят му, Рошльо, се съревновава с него разказвайки за известен Нобелов лауреат. В авторската си тема – „МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ“ – представя композиторът БЕНЦИОН ЕЛИЕЗЕР.
В рубриката „Аз мога, а ти можеш ли?“ по традиция са резултатите от РАДИО ИГРАТА. И новата ни тема „НАЙ-ВАЖНИТЕ ФИНАНСОВИ УРОЦИ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ“. И понеже Знайко и Рошльо все още нищо не разбират от финанси, пътешестват с инетерес до църквата в ТРЯВНА.

Новият ни 57-и брой не се намира в търговската мрежа!!! Затова пък с талон от списанието можеш да си поръчаш едно списание или цял абонамент. А сега и цялата ни колекция от 1-и до 55-и брой. Ще го получиш навсякъде у нас и в чужбина. Знаеш как да се абонираш, нали?!