44_covers_junoshaИмало едно време, така започват приказките...Снежна, цветна и вълшебна е тази, която разказваме в бр.44 на  az sam bulg! Зима, снежни пързалки и безброй забавления! Юноши и малчугани вече търсят оригиналните му корици! По тях ще го познаеш. Оттам надничат стихотворения, приказки, вълнуващи разкази и пътеписи.  Уникалните изработки пък са по силите на малките и на по-големите сръчковци и рисувачи. Има с какво да се забавляват и музикантите, експериментаторите и пътешествениците. Всички читатели харесват статиите в рубриката Инфо. Там пишем за учените, композиторите, художниците и забележителните исторически личности. Тези, които четат повече, ще се ровят в статиите и от двете страни на плаката. Защо ли?! За да могат малките да порастват във въображението си, а големите да се връщат в детството си, тук на страниците на az sam bulg

.А за теб приятелю, четенето е несравнимо удоволствие, нали? Особено с българското списание, предназначено както за по-малкото, така и за по-голямото дете в едно семейство.Какво пише в новия му брой?

 

На кориците публикуваме поезия за деца. Юношите  ще се срещнат за пореден път с Иван Вазов. Тук ги чака забележителната му творба  „Обесването на Васил Левски ”. За Малчуганите е стихчето от Елин Пелин - „Суроваки”. Ах поезията, тя е вече и в ефира на БНР! Как се развива радио-надпреварата разказваме по страниците. Подходящо за всеки пък е играта с текста на стихотворението загадка.

Мечтаеш ли за забавления, ще търсиш  „Открий разликите” и „Свържи точките”, нови, свежи и интересни, заедно с традиционните игри за знание, мъдрост, въображение и за здраве. Като за начало попълни лексикона! Кой е липсващият въпрос там? Къде ли е той?   А обичаш ли да рисуваш с помощта на осмицата? Този път ще се науиш как и с колко цифри се получава пеперуда. Хубаво е да знаеш и кога всеки от приятелите ти празнува имен ден. Затова е календара, там ще видиш и две икони. На едната е  изобразен Св. Йоан Кръстител. А на другата Св. Харалампий, чиито празник е през февруари. През първиите два месеца на годината ще почерпят много хора, да не забравиш да ги поздравиш с именния ден! Като допълнение към рубриката през тази година  научаваш и бележити дати свързани с кръгли годишнини.

В рубриката „Патронът на моето училище” ще се запознаеш със СТЕФАН КАРАДЖА. А за любителите на приказки идва краят на недовършената история от писателя Димитър Хаджитодоров. И започва нова. Цветът в лексикона е ЧЕРВЕН. С аромата и неустоимия си цвят оттам се подава срамежливото ЛАЛЕ.  Разказваме ти за митичното растение ШИПКА. А за по-малките сме публикували любопитни факти за ПИАНОТО. Те ще четат и ще се забавляват  докато оцветяват весели картинки с моливчета. Забавлението им ще продължи с ЛИМОН. В рубриката „С шапка невидимка в чудния свят на растенията” гост е чудодейният ЧЕСЪН. Разказът за българските свети места те води в БАТОШЕВСКИТЕ МАНАСТИРИ. Ще прочетеш и историята на село КУТЕЛА. На картата пък, заедно с нас, ще откриеш БОТЕВО. И поемаш на екскурзия с az sam bulg. Ще те заведем до РИЛА. Към увлекателния текст има и нов плакат. На познатото ти място е, в средата на списанието.

В рубриките „На чай с приятели” и „Цветно приложение” има още идеи за свободното време. Спомняш ли си, че в бр. 42 е, ти показахме рисунка С ЦВЕТЕН ПЯСЪК? Методиката е разработена и  окомплектована от редакцията в игра за забавление на читателите ни. Как да се сдобиеш с нея  ще научиш от списанието. А ако си от компютърните маниаци навярно тръпнеш в очакване на разказа на Знайко Многознайко. Момчето е захласнато по историята на НЕОБИКНОВЕНАТА ЯБЪЛКА, но този път Рошльо има с какво да му отговори. Той представя нова загадка с букви, и своята авторска рубрика МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ. В нея му гостува композиторът Хайгашот Агасян.

Новият 44-и брой на списанието ще откриеш в търговската мрежа от 18 януари. Интересуваш ли се къде се продава той? Виж картата на сайта. Посети и магазина на „Ариста” на ул. „Шипка” 6, там можеш да купиш не само един брой а и цялата ни колекция. Новият брой е на витрината на книжарницата на Академично Издателство „Иван Ев. Гешов” и в магазинчето „Датски бургер” на ул. „Доспад”. С талон от списанието или през сайта за колктивно пазаруване www.cheaper.bg вече  можеш да си поръчаш и колекция съдържаща цялото течениесписанието. Можеш да се абонираш за „Аз съм БЪЛГАРЧЕ” – през цялата година, знаеш как, нали?! Можеш да подариш абонамент и на малките, и по-големите българчета,  твои приятели у нас и по света.