43Магическа въртележка на знанието се завърта на кориците на списание az sam bulg ! Юноши и малчугани, търсете новия 43-и брой!

От първата корица за МАЛЧУГАНИТЕ ни гледа Апостолът на свободата. А от тази за ЮНОШИТЕ надничат още и все интересни исторически личности. Тези, които четат повече, ще се ровят в статиите и от двете страни на плаката. Така малките ще порастват във въображението си, а големите ще се връщат в детството си, тук на страниците на списаниеaz sam bulg. За теб читателю, четенето е несравнимо удоволствие, нали? Така, е защото четеш българското списание, предназначено както за по-малкото, така и за по-голямото дете в едно семейство?

Разтвори страниците му и ще видиш рисунките на победителите в конкурса „Нарисувай ми слънце" . Ще научиш за изложба с най-добрите творби на млади художници, взели участие в петата по ред надпревара.Поезия за деца публикуваме на кориците. А тя е вече и в ефира на БНР. Как се развива радио-играта разказваме по страниците, а тук всички ще пробват да подредят текста на стихотворението загадка. Юношите ще четат още от поезията на Елин Пелин – „ Бяло и черно". За Малчуганите е стихчето му „На Декември".Мечтаеш ли за забавления, ще търсиш „Открий разликите" и „Свържи точките", нови, свежи и интересни, заедно с традиционните игри за знание, мъдрост, въображение и за здраве. Къде е липсващият въпрос от лексикона? На сайта, на списаниеaz sam bulg, е:www.bulgarche.eu. В новия брой изобилстват интересните четива и предизвикателства, за сръчни и практични деца. Какво рисуват с помощта на осмицата малките художници, сам ще научиш. Хубаво е да знаеш и кога всеки от приятелите ти празнува имен ден. Затова е календара, там ще видиш и две икони. На едната е изобразен Св. Архангел Михаил. А на другата Св. Николай Чудотворец, чиито празник е в началото на декември. Тогава ще почерпят много хора, да не забравиш да ги поздравиш с именния ден! Като допълнение към рубриката през тази година научаваш и бележити дати свързани с кръгли годишнини.

В рубриката „Патронът на моето училище" ще се запознаеш с КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ. А за любителите на приказки идва нова история с недовършен край. Авторът и е писателят Димитър Хаджитодоров. Обичаш ли да фантазираш, сам ще решиш какъв да е финалът й. Цветът в лексикона е ЖЪЛТ. С аромата и слънчевия си цвят оттам се подава и ХРИЗАНТЕМАТА. Разказваме ти за митичното растение ДЪБ. А за малките меломани има любопитни факти за ТРОМПЕТА. Те ще четат и ще се забавляват докато оцветяват забавни картинки с моливчета. Очаква ги и една вълшебна тиква.

В рубриката „С шапка невидимка в чудния свят на растенията" гост е ДОМАТЪТ.

Разказът за манастира те води в ЦАРСКИЯ МАНАСТИР. Ще прочетеш и историята на село ДОЛНО ЛУКОВО. На картата ще откриеш ЖЕРАВНА. И поемаш на екскурзия с „Аз съм БЪЛГАРЧЕ". Ще те заведем до АСЕНОВГРАД. Към увлекателния текст има и нов плакат. На познатото ти място е, в средата на списанието.

В рубриките „На чай с приятели" и „Цветно приложение" има още идеи за свободното време. Там продължава коледната тема. Показваме как се правят малки елхици – уникални коледни украшения за елхата . И аранжировка на масата по „Коледна приказка". От едноцветното приложение може да се усвои и метод за изработването на Коледна картичка. Спомняш ли си, че в бр. 42 е, ти показахме как се рисува С ЦВЕТЕН ПЯСЪК? Методиката е разработена и окомплектована от редакцията в игра за забавление на читателите ни. Как да се сдобиеш с нея ще научиш от списаниеaz sam bulg..

Ако си от компютърните маниаци навярно тръпнеш в очакване на разказа на Знайко Многознайко. Момчето е толкова захласнато по историята на една НЕОБИКНОВЕНА ЯБЪЛКА, че даже Рошльо загуби ума и дума.

Новият 43-и брой на списанието ще откриеш в търговската мрежа от 19 ноември. Интересуваш ли се къде се продава той? Виж картата на сайта. Посети магазина на „Ариста" на ул. „Шипка" 6, там можеш да купиш не само един брой а и цялата ни колекция. Новият брой е на витрината на книжарницата на Академично Издателство „Иван Ев. Гешов" и в магазинчето „Датски бургер" на ул. „Доспад". С талон от списанието пък винаги можеш да се абонираш за az sam bulg – през цялата година. Или да подариш абонамент на малките и по-големите българчета, твои приятели, у нас и по света.