„Нарисувай ми слънце“ -2013г

На 1-ви юни, стартира шестият Националния конкурс  за детска рисунка на списание „Аз съм българче“  

През тази година каним българчетата от чужбина да се включат в надпреварата!

Условията й са традиционните:

В първия ден на месец юни започва регистрацията. Всеки нов участник, който желае  да изпрати свои творби, се регистрира по електронната поща. Необходими са: три имена, телефон за връзка и пълен пощенски адрес.

Регистрацията е задължителна, само за момчета и момичета, които участват за пръв път. Данните на участниците от минали издания на конкурса се обновяват автоматично щом рисунките им пристигнат в редакцията.

 

За всички малки и по-големи приятели на конкурса ще припомним, че от 2-и юни в редакцията очакваме творбите им за шестото му издание.

За форматана рисунките

Художниците, които желаят да се състезават трябва да работят върху основа с формат А4(21/29 см), в традиционните три КАТЕГОРИИ:

„Най-усмихнато слънце”, „Най-нестандартна техника” и „Най-добър екип”.

Изненада в тазгодишното издание е

НОВА ЧЕТВЪРТА КАТЕГОРИЯ  „ Компютърна графика“

Възрастови ограничения няма.

В първите две категории, участват деца и юноши, на възраст между 6 и 16 години. А в третата и новооткритата четвърта категории се състезават екипи от малки и пораснали рисувачи с молив и мишка между 6 до 106 годиниsmiley.

Крайният срок

Рисунки за участие в състезанието през това лято ще се приемат до 15 септември (важ и датата на пощенското клеймо).

Условия за участие

Читателите на сп. „Аз съм БЪЛГАРЧЕ”, които вече са печелили конкурса, знаят че информация от регистрацията е необходима, за да могат да си получат наградите.И,че спечелената вече награда в миналите издания на „Нарисувай ми слънце”, не е пречка да участват отново.

Територията на списание „Аз съм българче“ е с широко отворени врати за всички млади таланти у нас и в чужбина. За да се включите в „Изгряването на слънцата“, изпратете работите си по пощата, на адрес:гр. София п.к.1164, пощ. кутия 23, за конкурса „Нарисувай ми слънце”.

Ако се чудите защо да участвате, отговорът е прост. За всички наши читатели, е ясно, че натрупаният опит от участията им в конкурса „Нарисувай ми слънце“, както и в радио-играта „Деца четат поезия в ефира на БНР“ в предаването „Закуска на тревата“ е начин за творческа изява и развитие на таланти. Спомнете си името на едно от децата спечелили награда в пътвото издание на конкурса – Мария Гаралова. Тя нарисува слънцето в гоблен от билки и спечели първа награда в категорията „Нестандартна техника“. Включи се в литературния радио-конкурс за детско литературно творчество „Искри“. А след това чухме гласа й по радиото, с прочит на стихотворението „Високи сини планини“ на 14 април 2012 г. Същата година, вече 16 годишна, Мария печели и втора награда в Средношколския конкурс за поезия „Възкресения“ 2012г. Това са само няколко от изявите на Мария донесли й награди.

Хайде приятели участайте и Вие! Редакцията на сп. „Аз съм българче”, пожелава успех на всички в шестото издание на Националния конкурс „Нарисувай ми слънце“ – 2013г.