Стартира шестата лятна провокация към ДЕТСКИТЕ ФАНТАЗИИ –Конкурсът„НАРИСУВАЙ МИ СЛЪНЦЕ”!Започва традиционната надпревара между малките и по-големите майстори на четката. Инициативта на списание е с фокус към рисувачите на въраст между 6 и 106 години.Виртуална галерия на сайта: www.bulgarche.еu показва рисунките от петте му издания.

Новинатае, че шестото национално състезание, стартира с уникално събитие.Мотото е „Пътя на слънцето“.Началният часе 10 и 30ч.  А краят в 15,00 часа.Очакваме да се включат 1500 деца.Както в приказката  житената питка, се търкулва за да обиколи нивката си, така и нашето усмихнато, приказно, слънце ще се изтъркули изпод сръчните ръце на майсторите-хлебари от Мрежата хлебни къщи. И ще изгрее в Стара Загора.Заедно с малките си приятели, те ще омесят „Хляб-слънце“, на територията на МОЛ – Галерия в града. В празничния ден, малките и по-големи посетители там, ще се насладят на изгрева му. Ще видят как го украсяват и пекат. А после ще вкусят от слъчевата погача. Децата и юношите, участници в месенето ще получат паспорт за поданство в приказната Усмихландия, в деня на националния празник, на въображаемата и чудновата, страна  на детските усмивки. Заслужено, защото те ще вложат частица от сърцата си, в делото на сръчните си ръце, все едно, че използват четка и бои. Жители наУСМИХЛАНДИЯ са художниците-участници в петте издания на конкурса „Нарисувай ми слънце“. Всичко, за въображаемата детска територия, ще научите от

По традиция  с празника, в Страната на детските усмивки,стартира и Националният конкурс „Нарисувай ми слънце”.Очаква се дълго слънцестоене– чак до 15 септември. До тогава, в редакцията на любимото детско издание, ще пристигат рисунки. Регламентът за участие в новия му сезон, четете в  46 брой на изданието – в момента в търговската мрежа.А слънчевият залез ще наблюдаваме в дена на Будителите, 1-ви ноември, но само временно. Защото с обявяването на победителите в конкурса ще посрещнем изгрева на отличените слънца, в изложбената зала.Скъпи приятели, честит първи юни и приятни забавляния на „Пътя на слънцето“!

 

От редакцията на списание