covers 2Списание „Аз съм българче“ – с нов формат през 2016 г. – колекция от две вече издадени списания прегърнати от пъстроцветни корици.Забавните страници, на бр.6 и бр. 39, са изпъстрени с интересни загадки, любопитни факти, пътеписи, стихотворения, приказки, вълнуващи разкази, уникални изработки. А върху кориците са публикувани нови игри по теми в списанията. Във втората колекция акцентираме върху различни начини за забавление с публикациите от вложените в нея броеве „Баба Мата бързала“ и „Тайните на пролетта“. Носим радост на всички мечтатели, експериментатори и пътешественици. Юношите и Малчуганите четат отново за учени, композитори, художници, забележителни личности, български съкровища и места. Търсят идеите ни за забавления с четене и изработка на игри. Знаят че, с тях ще успеят да запомнят още повече интересни за тях детайли от любимите теми. Читателите ни писаха, че са доволни от моделите за игри, които предлагаме, защото те са подходящи за забавлявления вкъщи и в училище.С какво ново Ви изненадваме във втората колекция„Прочети и поиграй“?

covers 2На кориците, за Малчуганите и Юношите, публикуваме отново любимата рубрика „Знай ги наизуст“. В нея поетът Атанас Звездинов представя Стоян Дринов и разказва с любов за любимите детски стихове.Рубриката „Аз мога, а ти можеш ли?“ започва с игра за знание по темата „Кой и къде е размахвал меча на българите“.Следваинформация за игра с доминои играта „Тра-ла-ла“ – с нови думички за нея от публикациите „Митичните същества в българския фолклор“, „От скрина на баба и дисагите на дядо“ и „Едно българско село-приказка , легенда, мит“.В играта за мъдрост има вариант за забавление с българска поезия за деца.Малките и по-големите ни читатели пък, се ровят с интерес в рубриката Хоби. А там изненади – скрити игри приканват към колективно забавление целия клас. За мислителите има нова логическа игра. Поддръжниците на традиционните празници и обичай получават свежа си доза информация за именните дни и датите, които отбелязваме от Празничния календар. Участниците в радиоиграта „Деца четат поезия в ефира на БНР“ научават класацията и за къде пътуват наградите. В колекцията има и тема свързана с организацията на благотворителен базар.Акцентите в бр. 6 са: Патронът на моето училище – Петко Рачев Славейков, На екскурзия – Проходът Траянови врата, 60 секунди – Ада Лавълс, Цветно приложение – Солена керамика, С шапка невидимка в чудния свят на растенията – Чушка, Музиклана тема – Гайда, Еко – SOS – природа – В дълбините на водата, Едно българско село – Белащица, Кой и къде е размахвал меча на българите – хан Крум.В 39 брой разказваме за с.Скандало, с.Ичера, гр.Брезник, Преображенския манстир. Пишем за патрона на моето училище – Васил Левски и Йоаким Кърчовски. Рубриката е двуезична. Сред публикациите са теми за митичното същество Върба, най-старото злато на България, историята на персоналния компютър, кокичето и историята на чая. В пътешествие с шапка невидимка в света на растенията сме при лука и репичта. Откриваме какво се рисува с цифрата 5 и забавленията „Открий разликите“ и „Свържи точките“ по картини на Васил Захариев и Давид Перец, придружени с информация за художниците. Има авторска детска творба и нов откъс от „Приказки от ОНАЯ гора“ от поетесата Мая Дългъчева. И забавления за цялото семейство с архаичните думи от „Скрина на баба и дисагите на дядо“.Забавленията и интересните четива по страници в списание „Аз съм българче“ и върху кориците на колекцията “Прочети и поиграй“ 2 са създадени от нас с много любов за малките и по-големите ни читатели. С нея получавате идеи за шест игри.Тя и следващите от поредицата не се намират в търговската мрежа!!!

Можете да си ги поръчате на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Пожелайте си един свитък или цялата ни колекция от 1-и до 61-и брой + „Прочети и Поиграй“ – 2016г. И ще ги получат навсякъде у нас и в чужбина по пощата.