1 (3)1 (2)През месец ноември в Териториален информационен център  „Ларго“ София бе слънчево и усмихнато! Детските рисунки от изложбата „Нарисувай ми слънце“ разгледаха 899 гости от 42 страни от 6 континента. Най-голям интерес изложбата предизвика сред децата. В туристическия център беше  едно семейство от Белгия с 4 малчугана, които се снимаха със слънчевите послания на българските деца. Нарисуваното жълто коте с червило беше най-харесваната рисунка на изложбата – детето на семейство от Канада си хареса този стил, двете деца на семейство от Холандия  - също. Същото коте стана любимец и на дете от Русия, дошло в ТИЦ със семейството си. Две деца от Дания видяха в лъчите на слънцето с райета цветовете на техния Копенхаген и с  радост събраха идеи да рисуват - скицираха си някои от слънчевите картини. Детето на полско семейство хареса идеята за торта –слънце, каквато си пожела за приближаващия си рожден ден. Испанско семейство с две деца също разгледа с много емоция всички визии на слънцето. Детето на английско семейство се вдъхнови да рисува и родителите му купиха книжка за оцветяване с български традиционни шевици. Специално да разгледат слънчевите образи бяха дошли три български семейства с деца и още 70 гости – местни жители на София.

1 (4)1 (5)Експозицията в туристическия информационен център „Ларго“  разгледаха с усмивка  още 41 гости от Белгия; 44 гости от Холандия; 2 от Полша ;  8 от Швейцария ; 1 от Унгария; 12 от Израел ; 4 от Португалия; 6 от Словакия; 5 от Норвегия; 10 от Чехия ; 5 от Швеция ; 27 от  Франция; 2 от Беларус ; 122 от Испания ; 170 от  Италия; 113 от Англия ; 33 от Германия.  

От най-близките съседни на България страни – трима гости от Румъния; 26 от Гърция; 5 от Турция; 7 от Сърбия .

Посланията на детските слънца достигнаха и до далечна Азия – двама гости от Южна Корея; 10 от Япония; 9 от Китай ; 1 от Сингапур ; от Пакистан – 4; 7 от Тайланд; 6 от Филипините; 2 от Индия.

Детските рисунки разгледаха и 32 гости от Русия, която е разположена на два континента – Европа и Азия.  

От континента Южна Америка – от Аржентина – 5гости ; от Перу – 1гост ; от Бразилия – 8 гости.

1 (6)От географския регион на Океания – 4гости от Нова Зеландия.От Северна Америка -  САЩ – 22 гости; 1гост от Мексико, 20 от Канада  и 4 гости от Австралия.