Включва в себе си всички цветове, затова основното му качество е равенството.Това е цветът на свободата. Сигурно си чувал, че го свързваме със съвършенството и завършеността. С абсолютното и окончателно решение за дадено действие. Той ни вдъхновява. Прави настроението ни леко, въздушно и ни помага да се успокоим. Внушава вяра в доброто развитие на събитията и в премахване на препятствията за достигането до мечтаните от нас неща. Цветът е БЯЛ.Знаеш, ли че?

В християнството той е свързван с чистотата, с истината,  с добротата, с надеждата. Това прави белият гълъб символ на мира. Чел ли си за белите птици  в българските разкази, приказки и стихове? Там е писано за бялата лястовица. Знаеш също, че щом стените на дома са боядисани в бяло, между тях ще цари съгласие. Ако вратите му са бели, човекът, който влиза , оставя злото отвън. Зад вратата. Тук е моментът да си припомниш „Бяла спретната къшурка,с две липи отпред...“Кой беше авторът ли, Виж на корицата.

Ако искаш да научиш?

Белият цвят влияе положително на емоционалното ти състояние, премахва сковаността в отношенията си с околните. Ако в даден момент го харесваш, означи, че ти се стремиш да се освободиш от неприятностите. А в съновниците, които гадаят сънищата ни пише, че когато ти се присъни този цвят, те очакват успех, добро здраве и радост.

В природата го срещаш често. Представи си прекрасните бели минзухари, орхидеи, мушката, лилиуми, кралските водни лилии. Белите рози, момините сълзи, гладиолите, астрите и даже хризантемите внасят свежест и спокойствие във всяко пространство. Щом ги зърнеш, навън или в затворените ботанически градини, покой обгръща душата ти. Ако искаш да научиш повече за белия божур, отвори на стр. ....

А иначе това е цветът противоположност на черния. За разлика от него – той обикновено има позитивно възприемане и означава безопасност. В света на модата, в мебелния и интериорния дизайн комбинацията бяло и черно е изключително актуална, а цветовете са почти  винаги модни. Ще ти припомня, че у нас преди 2 години на 15 август – празника на Несебър – Успение Богородично, бели птици украсяват града. А тук на една витрина са долетели бели дракончета - оригами. Погледни ги, на стр...... са.