Clarins Colour Quench Lip Balm in Pink Jaipur Review Swatch 006Цветът е създаден при смесването на червено и бяло. Свързваме го с физическо спокойствие и родителска грижа, но много по-често е символ на младостта, красотата и нежността. Женствеността, любовта и стремежа за оцеляване са другите му символни прояви. Както виждаш, нюансите му се разпростират свободно между бебешкия цвят и този на сексапила. Граничи с мечтите и нереалното.
С розовите очила за розовите мечти и РОЗОВИЯ цвят

IMG 1161Жените, които го обичат, са идеални майки. В човешкия характер той издава желание за защита и повишена нужда от внимание.
Ако искаш да научиш...
В разказите си за испанския художник Пабло Пикасо изкуствоведите говорят за розов период. Историята на изкуството визира времето от 1905 г до 1907г, защото в картините на художника, рисувани тогава, преобладават розовите и червените цветове. Някои от нюансите на цвета имат успокояващ ефект. Когато боядисат с него стените на помещение, това помага на хората там да снижат нивото на агресия. Цветът влияе силно на емоциите ни. Прекалено много розово на едно място може да доведе до умора и изтощение във всякакъв аспект. А и да направи човека безсилен и емоционално затворен. Затова трябва да се внимава с употребата му. Най-ярките проявления на този цвят в палитрата на природата са цветята. В него виждаме облечени розата, лалето, зюмбюла, гладиолата, орхидеята и хортензията. Цикламата е друго прелестно растение, допринесло за популяризирането му. olivia-burton-hot-pink-colour-crush-watch-24024588-0-1375171472000Цикламенорозовият е най-близък до магентата. А това е един от основните цветове в книгопечатането (magenta).
Може би знаеш за вестници, които се печатат на хартия в розов цвят. Това са световно известният „Файненшъл Таймс" и българският „Пари".
Прочети, ако си любопитен...
Любимият на много поколения анимационен герой Пинко – Розовата пантера, се появява за пръв път в началния епизод на игралния филм, създаден през 1963 г.,заради диамант с име „розовата пантера". По-късно, през 1964г.,, са създадени и първите анимационни серии. А забавният герой е рисуван от художниците-аниматори чак до 1981 г. Музиката, с която Пинко е известен и днес, е дело на Хенри Манчини. Гледал си анимацията, нали?
Сега ще ти разкажа малко за звука. Различните честоти, които достигат до слуха ни, също съответстват на определени цветове. Нивата на шума и честотата му могат да се представят графично, чрез употребата на определени цветове. Техниката се използва, за да се разграничат различните видове шум, най-вече в области като електрическото инженерство и акустика. Какъв е розовият шум? При него всяка октава носи еднакво количество мощност на шума. Името произлиза от това, че той се намира между белия и червения шум, който е по известен като шум на Браун. Розовият е най-често използван от звуковото инженерство.
А знаеш ли, че?
toytoy-p-0083-manico-teddy-with-dark-pink-colour-cap-36-inchesВ Тайланд е прието да се носят дрехи с определен цвят в зависимост от деня на седмицата. Цветовете съответстват на определени планети, а оттук – и на определени дни от седмицата. Ето как там подреждат цветната палитра на седмицата: Понеделник - жълто, заради Луната. Вторник - розово, заради Марс. Сряда - зелено, заради Меркурий. Четвъртък - оранжево, заради Юпитер. Петък - небесносиньо, заради Венера. Събота - виолетово, заради Сатурн. Неделя - червено, заради Слънцето. Сега вероятно веднага ще огледаш кои от цветовете преобладават в гардероба ти и ще се замислиш кой, според тайландците, е късметлийският ти ден от седмицата?