Logo BuditeliКонкурс по творческо писане - Регламент

на тема „Познатите – непознати народни будители“.

Препоръчителен брой участници: на не повече от 15 ученика от едно училище. Нека те да са с изявен интерес в областта на литературата и творческото писание, от 2 до 6 клас.

Включването на учебно заведение в проекта се прави с писмо-заявка до редакцията на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и заплащането на такса участие в размер на 150.00 лв.

Всяко училище-участник в проекта ще получи : комплект от 12 списания „Аз съм българче“ и книгите:
„Магията на пътуването – последвай местните“ от Бистра Якимова. Вълнуващи пътеписи, в които авторката описва пътешествията си по света.
„Чувани нечувани, приказки римувани“ – от Атанас Звездинов – поезия за деца по български народни приказки + помагало по творческо писане.
Книгите са включени в комплекта за да стимулират детското въображение, чрез оригинални примери.

Авторите – участници ще имат възможност да се запознаят в материалите за народните будители публикувани в списанията „Аз съм българче“, които ще им изпратим в училището. И всеки да разработи с помощта на информацията в тях, свое авторско произведение за една историческа личност. В творбата могат да се включат фантазни елементи и още реални факти, които авторът е открил сам. Произведенията се изпращат от 1 до 15-ти септември на ел. адрес на редакцията Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Авторският текст е в жанр по избор, с обем до 500 думи. Резултатите ще обявим в навечерието на 1-ви ноември. За най-добрите сме предвидили парични и нематериални награди.
Срокът за регистрация, за участие в проекта, е 1 юни.