• rekonstrukcia FИдеята е да стимулираме изявата на децата, юношите и семействата им в активност, която да може да се случи многократно в домашни условия. Всеки участник ще получи от редакцията на списание „Аз съм българче“ рисунка от фонда на конкурса „Нарисувай ми слънце“, списания „Аз съм БЪЛГАРЧЕ“, помощни материали и идеи – как да ги използва за изобретяване на ново забавление или игра в семейството. Ето НОВА възможност цялото семейство да развихри въоражението си, да запретне ръкави и да реализира своята уникална идея за настолна игра.
  • Целим да запазим емоционалното здраве на малките ни приятели и да внесем свеж полъх за игри, изобретателсва и открития в домашна среда, заедно с мама, татко и всички други. Това ще стане реалност с рисунките на малките творци – приятели на конкурса „Нарисувай ми слънце“. Инициатива стартирала през 2008г. Година на сериозна финансова криза. След единадесетте ѝ издания, в редакцията на списание „Аз съм българче“  греят повече от 1000 уникални Слънчови портрети, всеки от които чака да намери новия си дом!
  • Защо решихме да реконструираме конкурса „Нарисувай ми слънце“?

За да го обърнем към новите ни участници и част от рисунките да се озоват отново при децата и юношите. Нарекохме го реКОНСТРУКЦИЯ на ДеТсТвОтО, понеже е наследник на традиционната ни лятна, творческа, активност. А лятото е време за игри, сбъдване на мечти и много забавления.

 

  • За регламена – в детайли. Стартираме на 1 юни. Всичко за вклюването в реКОНСТРУКЦИЯ-та се намира на сайта ни. Децата на членове в Сдружение „Българче“ участват без такса-регистрация. Условията за членство са поместени на сайта на списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ“. Ако член от семейството на участника не е част от Сдружение „Българче“ – ще може да участва като заплати такса регистрация.
  • Какво се случва когато материалите пристигнат? Участникът разполага с цялата лятна ваканция за да измисли и реализира идеята си у дома. Ще опростим нещата. Включилите се  в реКОНСТРУКЦИЯТА няма да  ни изпращат  творбите създадени с помощта на рисунките обратно. От тях ще полчуим по електронната поща – снимка и кратичък разказ за интерпретацията на идеята им – игра, викторина или друго забавление. Всеки ще може да покаже уникалната си семейна игра – плод на реКОНСТРУКЦИЯТА  на съучениците и приятелите си и да се забавлява заедно с тях. Най-интересните идеи ще споделим с всички читатели чрез сайта ни. Ще има и награди!
  • С какво е вънуваща Визията ни? Когато създадохме списание „Аз съм Българче“ – като детско-юношеска медия, децата ни бяха на възрастта на сегашните малчугани и юноши. Редакционният ни екип имаше амбицията да добави култура и забавление в ежедневието им. Жива е и днес. Вече има много повече родители като нас. Затова решихме да ги поканим да се присъединят към екипа ни като членове на Сдружение „Българче“. За да обединим идеите си с нови съмишленици. Да направим повече, за да са щастливи децата ни и да имат своето прекрасно детство в условията на необичайната за всички кризисна ситуация.
  • Защо сега? Моментът е точно в лятото на 2020 – пожене всички знаем, че няма начин порасналият малчуган да стане отново малчо!
  • Какъв е нашият призив? Очакваме с нас да се свържат проакивните родители от цялата страна. Затова молим приятелите си, учители и директори на училища, читалищни и общински работници, с които си партнираме да популяризират идеята на новия ни проект сред родителите, които познават. За да достигне тя до тези, които са убедени, че децата ни заслужават щастливо детство и през лятото на 2020!