Стартира трети сезон на

Литературен конкурс „Вълшебното перце“

perce

Литературен конкурс – „Вълшебното перце”, трети сезон, стартира по случай 24 май – денят на българската култура и славянската писменост. За трета поредна година, Сдружение  „Българче“ в партньорство с предаването „Закуска на тревата“ по  Програма „Хоризонт“ на БНР, обявяваме конкурс за авторски стихове, написани от деца и юноши.

Регламент: В инициативата могат да се включат деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, от училищата у нас и зад граница.

Регистрацията стартира на 24 май. Участниците се регистрират чрез попълване на Google формуляр.

И прикачат произведенията си тук: https://forms.gle/dHNajmuCiDogadTw8

Всеки автор се включва най-много с 3 свои творби.

След 15 септември жури ще определи най-добрите.

Резултати обявяваме в Дена на Народните будители – 1 ноември.

Регламентът за участие ще публикуваме във FB страницата ни „Сдружение Българче“.  

Награди: Авторите на 12 отличени творби ще получат за награда книги и рамкирани, уникални, детски рисунки от фонда на конкурса „Нарисувай ми слънце“.

Ще прозвучат и в радио играта „Деца четат поезия в ефира на БНР“ - в предаването „Закуска на тревата“ по Програма „Хоризонт“, през следващата една година.

В първите две издания на конкурса участваха представители на две литературни школи и индивидуални автори от училищата в страната. Тази година конкурсът бе представен пред децата и юношите в 25 читалища - партньори в Литературното четене „Вдъхновяващата поезия – децата отварят сърцата и мислите си чрез стихове". В повече от 100 събития, организирани от читалищните работници, се включиха над 2000 деца от страната. Те четоха стихове публикувани в списание „Аз съм българче“ и научиха за предстоящия сезон на литературното предизвикателство,  което отправяме към  малките  поети за трета година. Очакваме с нетърпение да се запознаем с пишещите стихове  млади творци от литературните школи и читалищата у нас!

Желаем успех на всички участници!